Zaroka in izbira prstanov

Zaroka in izbira prstanov

ZAROKA IN IZBIRA PRSTANOV    

Beseda zaroka izhaja iz besede roka. Pred mnogimi leti, so se pari poročali na način, da so si podali roke in sicer desno roko v desno in levo roko v levo. Tako sta ženin in nevesta izgledala kot neskončni simbol brez konca. Pred pričami je to pomenilo uradna poroka za eno leto in en dan. Po tem obdobju, sta jo lahko obnovila tudi za večno. To se je imenovalo ženitna zaroka in se je uporabljala v območjih, kjer duhovnik ali ženitni zastopnik nista hodila prav pogosto. Ta ženitna pogodba je veljala po celotni Evropi.

Zaroka in izbira prstanov

Zaroka in izbira prstanov

Danes neskončni simbol predstavlja prstan. Zato mora biti izbira le tega zelo premišljena. Izberite pravi prstan za svojo drago/dragega, ko ga/jo boste zaročili. Ali bi si želel/a belo, rumeno ali rdeče zlato ali kombinacijo vseh treh. Zelo romantična ideja so tudi leseni prstani. Moderni pa so tudi prstani iz titana ali karbona za bolj rokerske duše. Nekateri pari se odločijo, da si bodo prstane za poroko vtetovirali. Izberite prstane, ki vam bodo všeč in udobni, saj je bistveno, da ga boste nosili.

Zaroka in izbira prstanov

Zaroka in izbira prstanov

Tudi vi letos načrtujete ali pričakujete zaroko?

Lahko pokleknete in se zaročite na še vedno romantičen in klasičen način. Lahko pa presenetite partnerja in ga zaročite na način, ki ga nikoli ne bi pričakoval.

Naslednjič vam bom zaupala kar nekaj takšnih idej, ki so zelo izvirne. Verjemite, partner bo pošteno presenečen, takrat ko bo najmanj pričakoval.

Zaroka in izbira prstanov

Zaroka in izbira prstanov

 

Oglejte si bogato izbiro poročnih prstanov v zlatarstvu Trtnik, z dolgoletno tradicijo.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.