Kako se pripraviti na pomerjanje poročne obleke?

Ko se odločite, da je čas da pričnete z iskanjem poročne obleke, je prvi korak:

 1. Da se v poročnem salonu naročite na prosti termin pomerjanja.

Na pomerjanju vam bomo svetovalci z bogatimi izkušnjami pomagali najti TISTO PRAVO poročno obleko samo za vas.

 1. Ali si je pred prihodom, potrebno ogledati modele na spletni strani salona?

Pred prihodom je zelo primerno, da si ogledate celotno kolekcijo salona katerega boste obiskala in si zapišete ali slikate nekje od 2 do 5 modelov, ki so vam najbolj všeč.

 1. Kakšno spodnje perilo obleči za na pomerjanje?

Spodnje perilo na prvem pomerjanju nima velike vloge. Takrat ko izberemo pravo obleko, pa vemo kakšna naj bo barva, model, včasih nedrček niti ni potreben oz. bi bil pod obleko preveč viden.

 1. Ali potrebujete čevlje?

Tudi čevljev ne potrebujete. V salonu imamo kar nekaj čevljev, ki jih lahko pomerite, vendar so čevlji bistveni na pomerjanju s šiviljo, ko se prilagaja dolžina.  V primeru, da imate čevlje že izbrane, pa jih prinesite s seboj, da jih bomo stilsko uskladili z obleko.

 1. Ali lahko pridete naličena?

Na pomerjanju je priporočljivo, da nimate ličil, ni pa pogoj.

 1. Ali obleke pomerjate sama?

Obleke pomerjamo skupaj. Svetovalci vas oblačimo in slačimo in vam kar se da prilagodimo obleko na vaše telo. Vi pa se le prepustite občutku, ki ga začutite v obleki.

 1. Koliko časa traja pomerjanje?

Pomerjanje traja približno eno uro ali malo več. V tem času dobite že zelo dobro predstavo o tem, kakšna obleka je prava za vas. V dosti primerih jo najdemo tudi prej kot v eni uri.

 1. Koga povabiti s seboj na pomerjanje?

To vprašanje je zelo pogosto. Na pomerjanje s seboj ne pripeljite preveč oseb. Povabite tiste, ki jim najbolj zaupate in katerih mnenje vam največ pomeni. Lahko je to tudi vaš bodoči mož. Na koncu pa je vedno zadnja odločitev le vaša.

 1. Ali je primerno, da s seboj pripeljete otroke?

Vsekakor so otroci pri nas dobrodošli, vendar se je v dolgoletnih izkušnjah izkazalo, da je nevesta bolj sproščena in fokusirana na pomerjanje, če nas obišče sama.

 1. Ali je pomerjanje plačljivo?

Pomerjanje poročnih oblek je drugačne narave kot pomerjanje klasične konfekcije. Že sama beseda »svetovalec«, pove, da smo v salonu izkušeni svetovalci in le na koncu prodajalci. Poleg nasvetov pri izbiri obleke, dobite ogromno nasvetov, kot so, kakšna naj bo vaša frizura, nakit, make up, v kakšne barve obleči ženina, kakšen naj bo šopek, čevlji, dodatki… Eno uro ali več si vzamemo čas le in samo za vas. Pred prihodom v salon se pozanimajte o plačilu svetovanja, sicer pa vas pred obiskom s tem salon tudi seznani.

 1. Ali je v primeru, da najdete pravo obleko, potrebno plačati avans?

Za rezervacijo obleke se plača avans, višino avansa pa določi salon sam

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.